Haber

Gastroantalya Kapılarını Açtı

Gastronomi dünyasının profesyonelleri ile genç aşçıları buluşturan GastroAntalya kapılarını açtı. Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) tarafından organize edilen ve 24 ülkeden gastronomi dalının temsilcilerini genç aşçılarla buluşturan GastroAntalya başladı. Tertip kapsamında 29 ülkeden 500 genç aşçı, 4 gün boyunca Cam Piramit’te hünerlerini sergileyecek.


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve Kilit Grubu’nun iki büyük markası ile sponsor olduğu “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022” (GastroAntalya) düzenlenen açılış merasimi ile kapılarını açtı. 17-20 Kasım 2022 tarihleri ortasında 3. defa gerçekleştirilen aktiflik 24 ülkeden gastronomi profesyonelleri ile 29 ülkeden 500 genç aşçıyı bir ortaya getiriyor.

İlgili Makaleler

GastroAntalya’nın açılış merasimi ağır bir iştirakle gerçekleştirildi.Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Belediyesi Lider Yardımcısı Gülnur Karaaslan, TÜROFED Lideri Sururi Çorabatır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Lider Vekili Murat Totoş, Anadolu Aşçılar Federasyonu Lideri Tamer Özkan’ın da katıldığı açılış törenindeAntalya ve Türkiye gastronomi kesimi için GastroAntalya’nın ehemmiyetine vurgu yapıldı.

Profesyoneller genç aşçılarla buluştu
Açılış merasiminde konuşan Akdeniz Şefler Kulübü (ASKDER) Lideri Bilal Yüreğir, bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdikleri GastroAntalya ile profesyonellerle genç aşçıları buluşturdukları için memnun olduklarını belirterek “Bize destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Kilit Group Ailesi’ne, Diana Travel, Diversey, Unilever, Jelyap ve diğer tüm destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

29 ülkeden yarışmacı katılıyor
Akdeniz Şefler Kulübü (ASKDER) Yurt Dışı Lideri Ömer Yalçın, 29 ülkeden yarışmacı ve 24 ülkeden heyet üyelerini GastroAntalya’da buluşturduklarını söyledi. Yalçın: “Bu organizasyonun gerçekleştirilmesine destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. İyi ve lezzet dolu günler diliyorum” halinde konuştu.

Gastronominin, turizm için kıymetinin farkındayız
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Lideri Sururi Çorabatır gastronominin son yıllarda büyük ehemmiyet kazandığını söyledi. Çorabatır: “Böyle bir tertibin Antalya’da yapılması çok sevindirici. Gastronominin turizm için değerinin farkındayız. Gastronomi, seyahat eden turistlerin daha çok para harcadığı bir turizm kolu haline geldi. Gastronomi turizminin Türkiye iktisadına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Dünyada rakipsiz bir mutfağa sahibiz. Bu zenginliği göstermek ve tanıtmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Dolayısı ile bu tertibin daha da gelişmesini ve bir dünya markası olmasını istiyoruz” dedi.

Türk mutfağı için çalışacağız
Anadolu Aşçılar Federasyonu Lideri Tamer Özkan, Türk mutfağını en düzgün yerlere getirmek için çalışacaklarını belirterek: “Federasyon olarak gastronomi ve turizm sektörlerine katkı sunmak için yola çıktık. Türk mutfağının ve gençlerimizin gelişimi için böylesi organizasyonlara önem veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.

“En önemli rollerden biri gastronominindir”
Kilit Küme ismine konuşan Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan 30 yıldır hizmet kesiminde yer aldığını hatırlatarak “Gastronomi, çok önemli ve ilgi çeken bir branş. Otellerimizin başarısında en önemli rollerden biri gastronominindir. Türkiye’nin bir ilinin yemek kültürü birçok ülkenin yemek kültüründen daha zengindir. Bu organizasyon Antalya ve Türkiye adına önemli bir etkinliktir. Biz de gastronami ve mutfağa destek veren ve önemseyen bir grubuz. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

“Antalya aynı zamanda tarımın da başkentidir”
Açılış merasiminde son konuşmayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu tertibe dayanak verdikleri için çok keyifli olduklarını belirten Tuncer, “700 bin yatağı, nitelikli otelleri, tabiatı, tarihi ve misafirperverliği ile turizmin başşehri olan Antalya tıpkı vakitte tarımın da başşehridir. Antalya’da üretilen tarım eserlerini gastronomi kesimine sunuyoruz. Birçok eserin üretiminde birinci sıradayız. Ayrıyeten 15 coğrafik işaretli eserimiz de bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak besin ve tarım zenginliğimizin gelişmesi için efor harcamaya devam edeceğiz. Kentimizin gastronomi destinasyonu olması en kıymetli gayelerimizden biridir. Bu tertibin daha uygun bir noktaya geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Tema: Susam
Bu sene “Susam” teması ile kapılarını açan aktiflik, dört gün boyunca gerçekleştirilecek onlarca aktivite ile Antalya’nın gastronomi destinasyonu olma yolundaki maksatlarına değerli katkılar sunacak.

24 ülkenin temsilcileri Antalya’da
Dünyanın 24 ülkesinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gastronomi temsilcileri, gastronomi bölümünde eser & hizmet üreten firmalar, önde gelen şirketler ve yöneticileri, turizm bölümünün F&B departman yöneticileri, satın alma departman yöneticileri, profesyonel şefler, otel genel müdürleri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, dünyaca ünlü şef ve gurmeler, üniversite ve lise seviyesinde öğrenci şefler, dernekler, eğitim kurumları, gastronomi ekosistemini oluşturan bölümlerin çalışanlarının katılacağı tertipte workshoplar, sunumlar, paneller, kent standları, hizmet sunumları, eser tadımları, B2B görüşmeler gerçekleştirilecek.

Hünerlerini sergileyecekler
Tertibin ana konsepti olan müsabakaya 400’ün üstünde şef ve şef adayı katılacak. Kişisel Pratik Gençler, Ferdi Pratik Ustalar, Grand Prix Ulusal Grup ve Ferdi Display Ustalar müsabakalarına sahne olacak GastroAntalya, şeflerin ve şef adaylarının hünerlerini sergilemelerine imkan verecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu